0

Skinkeculotte med salvie/citronmarinade og båndpasta i vodka/tomat/basilikumfløde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinering: Riv skallen af citronerne og pres saften henover. Hak salviebladene fint og rør dem i sammen med 3 spsk. olie, et nip salt og et godt kværn peber i og vend den ridsede culotte i marinaden. Lad den trække i mindst 30 min. - men gerne et par timer.

Culotte: Læg stegen i et ovnfast fad og hæld overskydende citronolie over. Stik et stegetermometer i culotten, sæt fadet midt i en kold ovn og skru op på 160 grader. Steg culotten i ca. 1 time eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Lad den hvile tildækket under stanniol og håndklæde i 20-30 min. inden den skæres i tynde skiver.

Pasta: Hak løg og hvidløg fint. Striml basilikumbladene tyndt og skær tomaterne i små tern. Sauter begge slags løg i lidt smør uden de tager farve. Tilsæt vodkaen og lad det simre i 1 min. Tilsæt fløden og lad det langsomt koge ind til det halve. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist på pakken. Smag saucen til med Worchestershiresauce, salt og peber og vend pasta, tomattern og halvdelen af basilikumstrimlerne deri. Smag igen til, anret det hele i en skål og drys med den resterende basilikum og let knust rosa peber.

Server sammen med italiensk brød og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.