0

Skinkeculotte med salvie/citronmarinade og båndpasta i vodka/tomat/basilikumfløde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinering: Riv skallen af citronerne og pres saften henover. Hak salviebladene fint og rør dem i sammen med 3 spsk. olie, et nip salt og et godt kværn peber i og vend den ridsede culotte i marinaden. Lad den trække i mindst 30 min. - men gerne et par timer.

Culotte: Læg stegen i et ovnfast fad og hæld overskydende citronolie over. Stik et stegetermometer i culotten, sæt fadet midt i en kold ovn og skru op på 160 grader. Steg culotten i ca. 1 time eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Lad den hvile tildækket under stanniol og håndklæde i 20-30 min. inden den skæres i tynde skiver.

Pasta: Hak løg og hvidløg fint. Striml basilikumbladene tyndt og skær tomaterne i små tern. Sauter begge slags løg i lidt smør uden de tager farve. Tilsæt vodkaen og lad det simre i 1 min. Tilsæt fløden og lad det langsomt koge ind til det halve. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist på pakken. Smag saucen til med Worchestershiresauce, salt og peber og vend pasta, tomattern og halvdelen af basilikumstrimlerne deri. Smag igen til, anret det hele i en skål og drys med den resterende basilikum og let knust rosa peber.

Server sammen med italiensk brød og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften