0

Skinkeculotte med salvie/citronmarinade og båndpasta i vodka/tomat/basilikumfløde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Riv skallen af citronerne og pres saften henover. Hak salviebladene fint og rør dem i sammen med 3 spsk. olie, et nip salt og et godt kværn peber i og vend den ridsede culotte i marinaden. Lad den trække i mindst 30 min. - men gerne et par timer.

Culotte: Læg stegen i et ovnfast fad og hæld overskydende citronolie over. Stik et stegetermometer i culotten, sæt fadet midt i en kold ovn og skru op på 160 grader. Steg culotten i ca. 1 time eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Lad den hvile tildækket under stanniol og håndklæde i 20-30 min. inden den skæres i tynde skiver.

Pasta: Hak løg og hvidløg fint. Striml basilikumbladene tyndt og skær tomaterne i små tern. Sauter begge slags løg i lidt smør uden de tager farve. Tilsæt vodkaen og lad det simre i 1 min. Tilsæt fløden og lad det langsomt koge ind til det halve. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist på pakken. Smag saucen til med Worchestershiresauce, salt og peber og vend pasta, tomattern og halvdelen af basilikumstrimlerne deri. Smag igen til, anret det hele i en skål og drys med den resterende basilikum og let knust rosa peber.

Server sammen med italiensk brød og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?