0

Skinkefarsbrød med peberfrugt, peanutbuttersauce, forårsløg og koriander

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Farsbrød: Trim 4 forårsløg og snit dem i helt tynde skiver. Rens peberfrugten og snit den i fine små tern. Hak 2 fed pillede hvidløg, skrællet ingefær og 1 renset chili helt fint. Rør det hele godt sammen med hakket skinkekød, æg, rasp og 3 spsk. teriyakisauce til en ensartet fars. Form farsen til et flot farsbrød i et smurt ovnfast fad og bag det mørt i en 175 grader varm ovn i 40-50 min. (afhængig af tykkelse). Centrumtemperaturen skal være 73-75 grader.

Peanutbuttersauce: Hak 2 fed hvidløg og 1 renset chili helt fint og sauter dem i en smule olie uden de tager farve. Tilsæt peanutbutter, 2 spsk. Teriyakisauce, 1½ dl vand og 1 spsk. limesaft og rør det sammen til en lind og cremet sauce – tilsæt mere vand hvis nødvendigt. Smag til med Teriyaki eller limesaft og hold saucen lun.

Topping: Trim 3 forårsløg og snit dem i tynde skiver. Hak koriander og peanuts groft og skær den ene limefrugt i både.

Tag farsbrødet ud af ovnen, smør peanutbuttersaucen udover og drys med forårsløg, koriander og peanuts. Top med limebåde og server straks.

Server sammen med jasminris, lynristet kål med sesam og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?