0

Skinkegryde a la Alsace med æbler, fennikel, svesker, cider og salvie

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pil løget, trim fenniklen og skær dem begge i ensartede mellemstore tern. Varm et skvæt olie op i en tykbundet gryde. Dup kødet tørt, krydr med salt og peber og brun det af 2 omgange i olien. Tag kødet op af gryden. Tilsæt løg og fennikel og sauter dem gyldne og møre ved middel varme (ca. 10 min.). Skræl imens æblerne, fjern stilk og kernehus og skær frugtkødet i grove tern. Kom en smule vand i gryden og kog det op, så alle stegepartiklerne i bunden af gryden løsner sig. Rør derefter kød, æbler, æblecider, 3 strimlede salvieblade, laurbærblad og hønsefond i. Kog det hele op og smag væden til med salt og peber. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 20-30 min. til kødet er lige knapt mørt. Skær sveskerne i skiver, vend dem i og kog videre uden låg til kødet er helt mørt, og væden er kogt lidt ind til en god sauce. Striml de sidste 3 salvieblade og vend dem i, smag til og server.

Server sammen med små hele bagte kartofler (pommes risolees) og en stor fyldig og sprød salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?