Saltkartofler: Skrub kartoflerne godt og læg dem i en gryde med vand så det lige dækker. Tilsæt 6 spsk. salt og kog kartoflerne næsten møre (ca. 10 min.). Hæld vandet fra, hæld kartoflerne i et ovnfast fad og bag dem helt møre i en 175 grader varm ovn (ca. 10 min.).
Citronsauteret selleri: Skær skrællen af sellerien og snit knolden i godt 1 cm store tern. Skær enderne af citronen og smid dem væk - skær resten i 3 tykke skiver og sauter dem på begge sider i lidt olie. Tilsæt selleriternene og rist dem lidt. Tilsæt ¾ dl vand, krydr med salt og peber og læg låg på. Lad det lige koge op i 2 min., tag låget af og lad det simre til vandet er kogt væk igen. Drys med ½ bundt grofthakket persille lige før servering.
Kød: Kom kødet i en skål sammen med fintrevet løg og hvidløg, ½ bundt finthakket persille, kapers, fløde, salt og peber og rør det til en ensartet blød fars. Form farsen som almindelige hakkebøffer og steg dem gyldne på begge sider i lidt olie (4-5 min. på hver side).
Server sammen med olivenmayonnaise, sprød grøn salat og godt groft brød.
Nem olivenmayonnaise til 4 pers.: 8 spsk. mayonnaise,,80 g sorte oliven uden sten, citronsaft, salt og peber.
Hak olivenerne rigtigt godt til en tyk pasta. Rør dem i mayonnaisen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kommentarer og forslag til opskriften