Kødboller: Skrab skallen af ingefæren og pil hvidløgene. Hak begge dele helt fint og kom halvdelen i en skål og gem den anden halvdel til glacen. Trim forårsløgene, snit dem helt fint og gem en lille håndfuld til pynt. Kom forårsløgene i skålen sammen med hakket kød, æg, 2 tsk. sesamolie, brødkrummer og fond og rør det sammen til en ensartet fars. Form farsen til kødboller (3 cm i diameter) og læg dem på en bageplade. Pensl dem med et tyndt lag olie og bag dem gyldne og møre i en 200 grader varm ovn i 10-12 min.
Sauce: Kom den gemte ingefær og hvidløg i en kasserolle sammen med hoisinsauce, risvinseddike, sojasauce og 1 tsk. sesamolie og varm det op under jævnlig omrøring. Vend kødbollerne forsigtigt i saucen, anret dem på et flot fad og drys med de gemte forårsløg og sesamfrøene.
Grønt: Del broccolien i små buketter og snit den rensede røde peberfrugt i strimler. Pil rødløgene, del dem i brede både og skyl sukkerærterne grundigt. Varm lidt olie godt op i en wok og rist grøntsagerne til de er møre med et sprødt bid (3-4 min.). Krydr med salt og peber og server straks.
Server sammen med basmatiris og en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()