0

Skinkemignon i citrus og hvidløg med nudelsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Gnid mignonen godt med salt og peber og brun den godt på alle sider i en stegegryde i lidt olie. Hak hvidløgene fint og snit rødløget i tynde skiver. Kom begge dele i gryden sammen med appelsin- og limesaft og 1 dl vand. Læg låg på og lad stegen simre ca. 20 min. til den stadig giver lidt efter ved et godt tryk med fingeren. Tag stegen op og lad den hvile tildækket 10 min. Kog saucen ind til den er let cremet og smag til. Skær kødet i tynde skiver, anret dem i et fad og dryp saucen over. Drys med lidt friskhakket koriander ved servering.

Nudelsalat: Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække ca. 10 min. til de er bløde. Snit forårsløgene i tynde skiver og peberfrugten i fine strimler. Befri mangoen for skal og sten og skær frugtkødet i strimler. Skyl bønnespirerne, hak korianderen fint og vend det hele forsigtigt sammen i en skål. Lav en marinade således: Pisk 4 spsk. olie, finthakket ingefær, soja, sukker og lidt peber sammen og smag til. Hæld vandet fra nudlerne og vend dem sammen med marinaden. Lad salaten trække 10-15 min. før servering.

Server evt sammen med lynstegt broccoli og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften