0

Skinkemignon i gryde med rodfrugter, honning og ingefær

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Pil løgene og del dem i kvarte på langs. Rist baconen gylden - men ikke sprød - i en stegegryde i 2 spsk. olie og tag den op med en hulske. Krydr skinkemignonen med salt og peber og brun kødet i baconfedtet til den har taget god farve på alle sider. Tilsæt hele pillede hvidløg, finthakket ingefær og honning og lad det lige karamellisere (2-3 min.). Tilsæt ristet bacon, rodfrugter, løg, plukket rosmarin og fond, krydr med et nip salt og et godt kværn peber og læg låg på gryden. Lad det simre i ca. 25-30 min. til kødet føles fast ved et let tryk, men stadig giver efter ved lidt hårdere tryk. Tag kød og grøntsager op, tildæk så det holdes varmt mens saucen laves. Kog skyen ind til den tykner let. Fordel grøntsagerne på et varmt fad, skær kødet i tykke skiver og anret dem oven på. Dryp med den indkogte sky og server straks.

Server sammen med en cremet pastaret eller flødekartofler og en stor skål sprød grøn salat med croutoner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?