0

Skinkemignon med nye kartofler vendt i rygeost med forårgrønt og rabarberkompot

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Trim rabarberne og snit dem i 1/2 cm tykke skiver med et skråt snit. Kom sukker, flækket vaniljestang og 2 spsk. vand i en gryde og kog det op til sukkeret lige er smeltet. Rør rabarberne i, læg låg på og kog det op. Sluk for varmen og lad kompotten trække på eftervarmen til den er kølet ned til stuetemperatur. Smag evt. til med sukker.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og køle lidt ned. Rør rygeost og fromage frais sammen og smag til med salt og peber. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skrå skiver. Skyl hjertesalaten, slyng den tør og del de store blade en gang på langs. Halver kartoflerne, vend dem sammen med rygeostcremen og smag til. Anret kartoflerne oven på en rede af salat og dryp med lidt rapsolie. Drys med forårsløg, ærter og friskhakket dild og krydr med friskkværnet peber.

Kød: Dup kødet tørt og krydr det godt med salt og peber. Brun stegen på alle sider på en pande i lidt olie og læg den i et passende størrelse ovnfast fad. Sæt et stegetermometer i og sæt stegen i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. til centrumtemperaturen når 60 grader. Tag fadet ud, dæk løst til og lad den hvile i 15 min. Skær den i tynde skiver ved servering.

Server sammen med mørkt kernerugbrød og en god skefuld grov sennep med honning.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?