0

Skinkemignon med ristet ratatouillelasagne

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Pres 1 fed hvidløg og rør det med fintrevet citronskal, ½ tsk. timianblade, 1 spsk. olie, 1 lille tsk. salt og et godt kværn peber. Dup kødet tørt og gnid det godt ind i blandingen. Kom det i en plastpose, pres luften ud og lad det marinere på køkkenbordet mens lasagnen forberedes.

Lasagne: Del resten af hvidløget i hele upillede fed. Skær aubergine og squash i 3 mm tynde skiver på langs og snit peberfrugterne i brede både. Vend det hele med olie, salt og peber og læg dem i ét lag på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 230 grader i ca. 10 min. til de er gyldne. Tag dem ud og skru ned til 200 grader. Hak løgene og sauter dem i en smule olie til de er godt gyldne og kom 1 tsk. timianblade, hakkede tomater, tomatpuré, chiliflager, oregano, sukker, salt og peber i og lad det simre uden låg i 10-15 min. til konsistensen er cremet. Pil de bagte hvidløg og kom dem i tomatsaucen. Blend den helt glat, vend grofthakket basilikum i og smag til. Skær mozzarellaen i tynde skiver og hak de semitørrede tomater groft. Læg sauce, grøntsager og lasagneplader efter ønske, men slut af med tomatsauce. Drys med semitørrede tomater, top med mozzarellaskiver og fordel parmesanen jævnt henover. Dryp med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og dæk fadet til med stanniol. Bag ved 200 grader i 30 min., tag stanniolen af og tænd for ovngrillen. Bag yderligere 5-10 min. til osten er flot gylden og lad den hvile 10 min. inden servering.

Kød: Stik et stegetermometer i stegen, pensl med lidt ekstra olie og sæt stegen i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. til centrumtemperaturen når 60 grader. Lad den hvile 15 min. og skær kødet i tykke skiver ved servering.

Server med en sprød grøn salat og italiensk brød til.

Opskriften er til 4 pers.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?