Kød: Riv timianbladene af kvistene og rør dem sammen med presset hvidløg, 1 tsk. revet citronskal, 3 spsk. citronsaft, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Gnid kødet godt ind i blandingen, læg fileten i et lille ildfast fad og lad det marinere 20 min. ved stuetemperatur. Dryp med en smule olie og steg kødet i en 200 grader varm ovn i 20-30 min. Centrumtemperaturen skal være 60 grader, når stegen tages ud af ovnen. Lad den trække tildækket 10 min. inden den skæres i ½ cm tykke skiver.
Salsa: Halver tomaterne, fjern stilk og kerner og skær kødet i små tern. Pluk og hak persillen og hak skalotteløget helt fint. Kom alle tre dele i en skål sammen med 1 spsk. peberrod, 1 spsk. balsamico, 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Smag evt. til med mere peberrod og lad gerne salsaen trække 10 min. inden servering.
Puré: Skræl sellerien, skær den i grove tern og damp den godt mør under låg i 2 dl letsaltet vand. Kom sellerien i en foodprocessor sammen med kogevandet, fløde og smør og kør det helt glat. Smag til og hold puréen varm i gryden indtil servering.
Server retten med ovnbagte kartoffelklodser, blandet grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften