0

Skinkeschnitzel med krydderurtesmør og bagt tomatsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kryddersmør: Kom krydderurter, 1 fed hvidløg og 1 skalotteløg i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt smør, rasp og 1 tsk. sennep, krydr med salt og peber og kør sammen. Form smørret til en lang pølse i stanniol og læg den i køleskabet i 20 min.

Schnitzel: Krydr kødet godt med salt og peber og steg dem gyldne og møre i lidt olie i 3-5 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Læg en tyk skive kryddersmør på hver stykke kød lige inden servering.

Salat: Halver tomaterne, snit 3 skalotteløg i tynde skiver og hak 1 fed hvidløg meget fint. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Pisk hvidvinseddike, 3 spsk. olie og 1 tsk. dijonsennep godt sammen og hæld det over. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-15 min.

Server sammen med bagte kartofler og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia