Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og revet hvidløg, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kødet krydres med salt.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på hver side, indtil det får godt med farve og er gennemstegt.
Krydr med peber.
Hak spidskålen så fint som muligt og kom den i en skål. Tilsæt revet peberrod og kapers, og smag til med salt, peber og lidt eddike.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra citronen.
Tilsæt gerne fedtet fra panden.
Servér kødet med kartofler, sovs og salat.
Kommentarer og forslag til opskriften