0

Skinkeschnitzler a la Saltimbocca med cremet spaghetti og sød appelsin/tranebærkompot

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Kom tranebær, juice og marmelade i en kasserolle og kog det op. Skru ned for varmen og lad det simre sagte til det er kogt ind til en tyk kompot. Smag til og lad det køle lidt ned inden servering.

Pasta: Børst og trim svampene (fx østershatte, markchampignoner og kejserhatte) og del dem i mundrette bidder. Snit de rensede porrer og hvidløg i tynde skiver. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist på pakken. Kom lidt olie på en dyb pande og rist svampene. Tilsæt porrer og hvidløg og sauter videre til al væden er fordampet. Hæld fløden på, krydr med chili, salt og peber og lad det koge ind til en cremet sauce. Vend pastaen i, varm igennem og smag til. Drys med masser af strimlet frisk basilikum og server straks.

Kød: Dup schnitzlerne tørre og krydr dem let med peber. Fordel salviebladene på schnitzlerne og læg en skive parmaskinke på hver (er der mere end 4 schnitzler, deles skinken så det passer). Fæstn skinke og salvie med tandstikkere og steg dem på panden i lidt hed olie med skinkesiden nedad til skinken er gylden og let sprød (3-4 min.). Vend schnitzlerne og steg dem i yderligere 3-4 min. – de bliver let tørre, så steg dem ikke længere end til de stadig giver efter ved let tryk. Lad dem hvile i 5 min. inden servering.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?