0

Skinkeschnitzler i ovn med salvie, svampe og små nye kartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Soigner svampene og skær dem i skiver. Pil hvidløgene. Krydr schnitzlerne med salt og peber og brun dem kortvarigt på en hed pande. Læg dem i et passende størrelse ovnfast fad. Kom smør og fintstrimlet salvie på panden og rist i 1-2 min. Tilsæt hvidløg og svampe og sauter dem med ved middel varme til væden er kogt væk. Tilsæt fond og cremefine, krydr med salt og peber og kog saucen ind til den begynder at tykne lidt. Smag saucen til, fordel den over kødet og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. til saucen bobler i kanten af fadet.

Tomater: Skær et kryds i toppen af hver tomat, sæt dem i et lille ovnfast fad og dryp med lidt olie. Krydr med salt og peber og evt. lidt oregano (eller andet efter ønske). Bag tomaterne ved 200 grader i ca. 15 min. til de er møre.

Kartofler: Kog de små nye kartofler møre i letsaltet vand.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.