0

Skinkeschnitzler med æblesalsa og knuste kartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne rigtigt godt og kog dem møre i velsaltet vand. Kom dem i et passende ildfast fad, vend dem med presset hvidløg, 2 spsk. olie, salt og peber og klem dem let med hænderne, så de knuses. Dryp olie henover og krydr igen med lidt salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen ved 225 grader i 20-30 min. til de er sprøde og gyldne på toppen.

Æblesalsa: Skær æblekødet fra kernehuset og skær det i meget fine tern. Dryp straks med citronsaft og vend rundt. Hak rødløg og persille fint og bland det i æblerne sammen med hakkede valnødder, salt, peber og lidt olivenolie. Lad salsaen trække 5 min. og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.

Schnitzler: Rør lidt mel med salt og peber og vend kødet deri. Bank forsigtigt det overskydende mel af og steg schnitzlerne gyldne og møre i lidt olie (3-4 min. på hver side).

Server en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften