0

Skinkeschnitzler med cremet svampepasta og rå kompot af citron, skalotteløg og krydderurter

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvede, Mælk, Sulfitter, Fløde

Fremgangsmåde

Schnitzler: Riv skallen af den usprøjtede citron fint og rør det sammen med 1 fed presset hvidløg, 2 spsk. olie og et godt kværn peber. Kom det hele i en frysepose sammen kødet, ryst posen godt og læg den på køl 20-30 min. mens resten laves. Steg schnitzlerne i lidt olie på en pande - 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelse.

Kompot: Skær skallen af citronerne og befri frugtkødet i fine fileter ved at skære ind langs lamellerne – gem 4 spsk. citronsaft til pastaen. Skær 3 skalotteløg i tynde skiver og hak/klip krydderurterne fint. Vend det hele sammen med honning, 2 spsk. olie, salt og peber. Lad det hvile 20 min. og smag til.

Pasta: Rens svampene forsigtigt med en børste og hak 2 skalotteløg og 1 fed hvidløg helt fint. Smelt smørret i en sauterpande og sauter begge slags løg klare deri. Skru op og tilsæt svampene. Krydr med salt og peber og rist svampene ca. 5 min. Tilsæt portvin og 4 spsk. citronsaft og lad det simre 2-3 min. Tilsæt fløden og kog videre til konsistensen er let cremet. Kog imens pastaen som anvist på pakken og striml basilikumbladene tyndt. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber og vend den drænede pasta i. Anret i et varmt fad og drys med basilikummen.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?