Pesto: Kom basilikummen - både blade og stilke - i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, pinjekerner, parmesan, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. 0,25 dl olivenolie og smag til.
Pasta: Børst svampene fri af jord med en blød bagepensel og riv dem i mundrette stykker. Hak skalotteløg og hvidløg meget fint. Smelt 2 spsk. smør på en pande og rist svampene af ved middel varme. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og timianblade, krydr med salt og peber og sauter i 5 min. Hæld hvidvinen på panden og lad den koge næsten væk. Hæld derefter fløden på og kog det hele ind til en cremet konsistens. Kog i mellemtiden pastaen som anvist på emballagen. Hæld vandet fra, vend pastaen i svampecremen og smag til.
Kød: Smelt lige dele olie og smør på en pande og lad det bruse af. Krydr kødet med salt og peber og steg dem gyldne på begge sider - ca. 4 min. på hver side (afhængig af tykkelse). De må ikke stege for lang tid, da de let bliver tørre ved gennemstegning. Pestoen hældes over bøfferne efter stegningen.
Server sammen med en god tomatsalat og godt italiensk brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften