0

Skinkeschnitzler med rødbede tarte tatin og æblesalat med figner, dijonsennep og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tarte tatin: Skrub rødbederne, kog dem møre i letsaltet vand og gnid skindet af. Smelt smørret i en pande, tilsæt sukker og 2 spsk. vand og lad det simre til sukkeret begynder at karamellisere. Halver rødbederne, læg dem på panden og vend dem godt rundt i sukkermassen. Tilsæt hvidvinseddike, salt og peber, skru varmen helt ned og lad det simre under låg i 2-3 min. Smør en springform (Ø ca. 20 cm – et smurt tærtefad kan bruges som alternativ). Læg rødbederne med skærefladen nedad i bunden af springformen, læg butterdejen oven på og pres den ned om fyldet hele vejen rundt i kanten. Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. til butterdejen er hævet op og blevet gylden. Tag springformen ud og lad tærten hvile i 5 min. inden den vendes om på en tallerken, så man kan se rødbederne. Skær tærten i lagkagestykker og server straks.

Salat: Dressing: Pisk citronsaft, sennep, honning, 1 spsk olie, et nip salt og peber godt sammen og smag til – den skal være potent! Befri æblerne for kernehus og snit frugtkødet i tynde skiver. Klip den lille stilk af fignerne, pil skalotteløget og skær begge dele i tynde både. Pluk persillen og hak den groft. Vend det hele sammen med dressingen og smag til. Bør serveres umiddelbart efter samling.

Kød: Pres hvidløget, rør det sammen med 1 spsk. olie, salt og et godt kværn peber og gnid schnitzlerne godt ind i blandingen. Steg dem møre og gyldne i lidt olie på en pande (2-3 min. på hver side - afhængig af tykkelse).

Server sammen med en kold krydderurtedressing, en sprød grøn salat og/eller godt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?