Gratin: Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med timianblade, salt og peber i et passende størrelse ovnfast fad og hæld fløden over. Drys med rasp og parmesan og bag i en 175 grader varm ovn i 35-45 min. til kartoflerne er helt møre og fløden kogt ind.
Steg og sauce: Krydr skinkestegen med peber og brun den i lidt olie på alle sider i en sauterpande. Tag stegen af panden, sæt et stegetermometer i og sæt stegen i den 175 grader varme ovn en halv times tid (til stegetermometeret viser 62 grader). Lad stegen hvile i 10 min. inden den skæres i tynde skiver. Hak imens skalotteløgene fint og sauter dem (på samme pande) i 1 spsk. smør til de er fint gyldne. Hæld vinen på panden og kog den ind til en tredjedel. Pisk knust peber og dijonsennep i, lad saucen trække i 5 min. og smag til med sennep og salt. Sigt saucen gennem en fin sigte over i en kasserolle. Varm den op til det simrer let, pisk 5 spsk. meget koldt smør i under kraftig piskning til den tykner let. Hold saucen varm uden den koger!
Server sammen med sauteret spinat og en sprød grøn salat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften