0
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tilberedningstips skinkesteg

1. Gnid sværen med salt. Vær omhyggelig med, at der kommer salt ned mellem alle sværene.

2. Gnid halvdelen af krydderiblandingen på sværen og sæt evt. et par laurbærblade ned mellem sværene.

3. Læg stegen på en rist - stegen skal ligge så lige som muligt. Læg evt. stanniol under stegen - så den er lige høj over det hele.

4. Hæld vand i en bradepande og sæt risten med stegen ovenpå.

5. Stil stegetermometeret på 55 grader og stik det ind i siden af stegen (til den når midten).

6. Sæt bradepanden med stegen på en bageplade midt i en kold ovn.

7. Tænd ovnen på 200 grader.

8. Lad stegen stege til stegetermometeret viser 55 grader.

9. Mærk med en gaffel om sværen er sprød.

10. Stil stegetermometeret på 65 grader.

11. Hvis sværen er sprød, skal stegen stege videre til stegetermometeret viser 65 grader.

12. Hvis sværen ikke er sprød, skal ovnen skrues op på 250 grader, og stegen skal stege videre til stegetermometeret viser 65 grader.

13. Tag stegen ud af ovnen og drys det sidste af krydderiblandingen over. Lad den hvile utildækket ca. 15 minutter, inden den trancheres.

Lidt om brug af stegetermometer:

Husk at et stegetermometer er en god sikkerhed for saftigt kød. Vælg et stegetermometer, hvor du selv kan bestemme centrumtemperaturen. Stegetermometre, der er forindstillet til forskellige kødtyper, giver alt for høje temperaturer til svinekød.

Stik stegetermometeret ind midt i stegen fra siden. Mål ovenpå stegen, hvor langt nålen skal stikkes ind for

at ramme midten. På den måde bliver der kun én skive kød med hul fra nålen.

Ved centrumtemperatur på 62 grader er svinekammen rosa, ved 65 grader svagt rosa, og ved 68-70 grader er stegen gennemstegt. Jo højere ovntemperatur, jo mere vil centrumtemperaturen i stegen stige i minutterne efter, den er taget ud af ovnen. Jo højere centrumtemperatur - jo mere tørt bliver kødet.

Brun sovs fremgangsmåde:

1. Sæt en si i en tom tykbundet gryde.

2. Hæld stegeskyen fra bradepanden over i gryden.

3. Lad stegeskyen stå i 10 minutter.

4. Tag det meste af fedtet, der ligger i overfladen af stegeskyen, væk med en ske

5. Kog skyen igennem og skru ned så den bare simrer.

6. Lav i en anden gryde en smørbolle af fedtet du har skummet af og pisk mel deri. Bag det godt igennem under varme.

7. Jævn sovsen ved at tilsætte ”smørbollen” til skyen lidt efter lidt, mens den koger og du pisker og har opnået den ønskede tykkelse.

8. Kog sovsen i 3-5 minutter mens du pisker.

9. Smag til med salt og peber og tilsæt lidt kulør i sovsen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?