Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær auberginen og løgene i grove stykker og lad tomaterne være hele.
Overfør grøntsagerne til bagepladen og vend med 1/2 spsk. olie pr. person, salt og halvdelen af krydderiblandingen.
Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er møre og har fået lidt farve. Rør lidt rundt undervejs.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Hæld yoghurten i en lille skål, tilsæt revet citronskal og smag til med salt og peber.
Hak persillen groft og overfør til en stor skål.
Vend sammen med de bagte grøntsager og bulguren lige før servering og smag til med salt, peber og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Vend kødet i resten af krydderiblandingen og krydr med salt og peber.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, i ca. 1 min., indtil det får godt med farve. Vend kødet og lad det stege ca. 30 sek. yderligere, indtil det lige netop er gennemstegt.
Servér kødet med bulgursalaten og yoghurten.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kommentarer og forslag til opskriften