0

Grisestrimler i bulgursalat med bagte auberginer og tomater

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

aubergineløgcherry- eller blommetomatermezze krydderi
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir. 

Skær auberginen og løgene i grove stykker og lad tomaterne være hele.

Overfør grøntsagerne til bagepladen og vend med 1/2 spsk. olie pr. person, salt og halvdelen af krydderiblandingen.

Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de er møre og har fået lidt farve. Rør lidt rundt undervejs.

bulgur
10 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

græsk yoghurt, 10%citron
15 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en lille skål, tilsæt revet citronskal og smag til med salt og peber.

persille
20 min.
Hak persillen

Hak persillen groft og overfør til en stor skål. 

Vend sammen med de bagte grøntsager og bulguren lige før servering og smag til med salt, peber og citronsaft.

grisekød i strimler
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Vend kødet i resten af krydderiblandingen og krydr med salt og peber.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, i ca. 1 min., indtil det får godt med farve. Vend kødet og lad det stege ca. 30 sek. yderligere, indtil det lige netop er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Servér kødet med bulgursalaten og yoghurten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel