Skræl skorzonerrødderne og riv dem groft. Smelt 3 spsk. smør på panden og sauter de revne rødder bløde deri - lad der ikke gå for lang tid, da de hurtigt bliver brune. Hak imens hvidløgene fint og kom dem i en skål sammen med chili, æg, hvedemel og evt. krydderurter og rør det godt sammen. Kom rødderne ved, vend dem godt ind i æggemassen og form dem til ca. 14 små "bøffer". Varm lige dele smør og olie op på panden og steg fritterne gyldne og sprøde på begge sider. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server dem straks som appetizer med en kold krydret cremefraichedip eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften