0

Skorzonerrodsgratin med 3 slags ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom koldt vand i en skål og tilsæt citronsaft. Skræl skorzonerødderne, snit dem i ½ cm tykke skiver og kom dem straks i vandet, så de ikke misfarves. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring og kog saucen godt igennem. Smag til med salt, peber og muskatnød. Dræn rødderne, dup dem tørre og kom dem i gryden. Lad det hele simre 20 min. ved middel varme til rødderne lige er møre - rør jævnligt undervejs. Rør emmentaler og parmesan i, hæld massen i et smurt ildfast fad og drys med mozzarella og rasp. Bag gratinen ved 200 grader i ca. 20 min. til overfladen er gylden og det bobler i kanten. Lad gratinen hvile 10 min. inden den serveres til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.