0

Skorzonerrodsruller med spegeskinke og fillodej

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog 1 l vand, citronsaft og lidt salt op i en gryde. Skræl skorzonerrødderne, del dem i 10 cm lange stykker og kom dem straks i det kogende vand – ellers misfarves de. Kog dem møre, ca. 15 min., hæld vandet fra og køl dem ned. Del rødderne i 8 bundter og rul en skive skinke om hver. Del hvert ark fillodej i to på og pensl det med smeltet smør på oversiden. Læg et skinkebundt på hvert ark og rul det sammen til en tyk cigar. Læg dem på en bageplade, pensl med smør og drys med parmesan.

Bag ved 200°C i 6-8 min. til de er sprøde og osten gylden. Server som snack, som forret anrettet på salat eller som tilbehør til fx kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.