Skræl skorzonerrødder, skær dem i grove tern og rist dem straks gyldne i smørret inden de misfarves af ilten. Kom soltørrede tomater, oliven og timian ved og sauter 1 min. Hæld fonden på, krydr med salt og peber og lad det hele sautere under låg 10 min. Snit imens forårsløgene i tynde skiver. Tag låget af og damp væden ind til den næsten karamelliserer om grøntsagerne. Vend forårsløgene i, smag til og server til fisk, kød eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften