Kog 1 l vand, godt med citronsaft og lidt salt op i en gryde. Skræl skorzonerrødderne, del dem i 10 cm lange stykker og kom dem straks i det kogende vand – ellers misfarves de. Kog dem møre, ca. 15 min., hæld vandet fra og køl dem ned. Del rødderne i 8 bundter og rul en skive skinke om hver. Del hvert ark fillodej i to på og pensl det med smeltet smør på oversiden. Læg et bundt på hvert ark og rul det sammen til en tyk cigar. Læg dem på en bageplade, pensl med smør og drys med parmesan. Bag ved 200 grader i 6-8 min. til de er sprøde og osten gylden. Server som forret på salat med en krydderurtecreme til eller som tilbehør til fisk, fjerkræ eller kød.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften