0

Skorzonerrødder i ruller med spinat, gouda og fillodej (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog 1 l vand, saft af ½ citron og lidt salt op i en gryde. Skræl skorzonerrødderne, del dem i 10 cm lange stykker og kom dem straks i det kogende vand - ellers misfarves de. Kog dem møre, ca. 15 min., hæld vandet fra og køl dem ned. Skyl spinaten godt, fjern de grove stilke og damp spinaten til det lige falder sammen i lidt letsaltet vand. Dryp bladene godt af i et dørslag. Del rødder og spinat i 8 bundter og fold en skive ost om hver. Del hvert ark fillodej i to på og pensl det med smeltet smør på oversiden. Læg et bundt på hvert ark og rul det sammen til en tyk cigar. Læg dem på en bageplade, pensl med smør og drys med parmesan. Bag ved 200 grader i 6-8 min. til de er sprøde og parmesanen gylden. Server som forret på salat med en krydderurtecreme til eller som tilbehør til fisk, fjerkræ eller kød.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?