0
Rødspætte med sprød thaisalat og peanutbutterdressing

Rødspætte med sprød thaisalat og peanutbutterdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødspættefilet
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

speltkerner
3 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

squashrød chilirodfrugtmix i stave
5 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 200 grader. Spred rodfrugterne ud på en bageplade, dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og bag dem i ca. 10 min til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

Skær squashen i tynde skiver (evt. med et mandolinjern), og skær den efterfølgende i tynde strimler (Den skal bruges råt). 

Skyl chilien, og hak den fint (udelad kernerne, hvis du ønsker en ret, der ikke er for stærk).

peanutbutterlimenam pla (fiskesauce)
15 min.
Peanutbuttersovsen

Kom peanutbutteret i en skål, og bland med limesaften og den hakkede chili, og smag til med salt eller fiskesauce. Kom evt. lidt vand i sovsen, hvis den er lidt for tyk.

peanuts
20 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sekunder. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min på begge sider eller til kødet er helt mælkehvidt. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

rodfrugtmix i stave
30 min.
Salaten

Vend de bagte rodfrugter og den revne squash i peanutbuttersovsen, og smag til med salt og limesaft.

35 min.
Anretning

Fordel kernerne i skåle, anret fisken med salaten henover og top med jordnødder.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
551 kcal
Fedt:
25,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
37,6 g
heraf sukkerarter:
1,7 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
37,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?