Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Forvarm ovnen ved 200 grader. Spred rodfrugterne ud på en bageplade, dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og bag dem i ca. 10 min til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Skær squashen i tynde skiver (evt. med et mandolinjern), og skær den efterfølgende i tynde strimler (Den skal bruges råt).
Skyl chilien, og hak den fint (udelad kernerne, hvis du ønsker en ret, der ikke er for stærk).
Kom peanutbutteret i en skål, og bland med limesaften og den hakkede chili, og smag til med salt eller fiskesauce. Kom evt. lidt vand i sovsen, hvis den er lidt for tyk.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sekunder. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min på begge sider eller til kødet er helt mælkehvidt.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Vend de bagte rodfrugter og den revne squash i peanutbuttersovsen, og smag til med salt og limesaft.
Fordel kernerne i skåle, anret fisken med salaten henover og top med jordnødder.
Kundekommentarer ()