0

Rødspættefileter med kartoffelsalat med dampet blomkål og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

blomkål
5 min.
Damp blomkålen

Skær blomkålen i små buketter og overfør til en gryde med vand der dækker bunden. Kom låg på gryden og lad blomkålen dampe i ca. 5 min., indtil stykkerne er møre.

creme frisk 9%mayonnaiseestragon
10 min.
Rør dressingen

Hak estragonbladene fint og overfør til en stor skål sammen med mayonnaisen og creme frisken. Smag til med salt og peber.

rødspættefilethvedemel
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme. 

Vend fisken i hvedemel.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers, og fisken steges i 1 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og krydr den med salt og peber.

radiser
20 min.
Rør salaten

Skær radiserne og kartoflerne i skiver og vend i dressingen sammen med blomkålen. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoffelsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften