0
Lange i gratineret mos med tomatsovs og dildsalat

Lange i gratineret mos med tomatsovs og dildsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerpastinakker
1 min.
Kog pastinakkerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skær kartofler og pastinakker i små stykker, og kom dem i gryden.

Lad det koge, indtil kartoflerne er møre.

langefilet uden skindSkagenfood tomatsugo
10 min.
Forbered tomatsovsen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær fisken i portionsstykker.

Hæld tomatsugoen i et ildfast fad (hvor både, mos, fisk og sovsen kan være), og krydr den med salt, 1 tsk. eddike og 1/2 tsk, sukker pr. person. Rør det rundt, og læg fisken i et nyt lag henover. Krydr fisken med salt.

hjertesalatdild
15 min.
Forbered salaten

Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en skål.

Pil salatbladene fra stokken, og hak dilden groft.

Vend salaten med dild og dressing lige før servering, og smag til med salt og peber.

Hugin ostenæg
20 min.
Rør mosen

Dræn væden fra grøntsagerne, og pisk dem til en grov mos med et piskeris.

Tilsæt æggeblommen, og krydr med salt og peber. Rør godt rundt, og spred det udover fisken.

Top fadet med revet ost. (alle former for gratineringsost kan bruges)

Bag mosen i ca. 20 min., indtil osten har fået lidt farve.

40 min.
Anretning

Servér retten med salaten til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mælken Hugin osten kommer fra køer der går i den danske nationalpark ved Vadehavet, også kaldt Marsken. Området har en meget rig flora af forskellige græsarter og urter, hvilket giver mælken en bred vifte af nuancer.

Hugin er en mellemlagret skorpefri ost, som er lavet på en Gouda og Herregårdsost kultur, som giver osten en god fedme og fine syrlige smagsnuancer.

Region: Sydjylland

Fremstillet af 100% ØKO komælk

Fremstilles på Jernved Lund mejeri for GRAND fromage

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
527 kcal
Fedt:
19,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
46,3 g
heraf sukkerarter:
10,9 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
37,2 g