Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skær kartofler og pastinakker i små stykker, og kom dem i gryden.
Lad det koge, indtil kartoflerne er møre.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær fisken i portionsstykker.
Hæld tomatsugoen i et ildfast fad (hvor både, mos, fisk og sovsen kan være), og krydr den med salt, 1 tsk. eddike og 1/2 tsk, sukker pr. person. Rør det rundt, og læg fisken i et nyt lag henover. Krydr fisken med salt.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en skål.
Pil salatbladene fra stokken, og hak dilden groft.
Vend salaten med dild og dressing lige før servering, og smag til med salt og peber.
Dræn væden fra grøntsagerne, og pisk dem til en grov mos med et piskeris.
Tilsæt æggeblommen, og krydr med salt og peber. Rør godt rundt, og spred det udover fisken.
Top fadet med revet ost. (alle former for gratineringsost kan bruges)
Bag mosen i ca. 20 min., indtil osten har fået lidt farve.
Servér retten med salaten til.
Mælken Hugin osten kommer fra køer der går i den danske nationalpark ved Vadehavet, også kaldt Marsken. Området har en meget rig flora af forskellige græsarter og urter, hvilket giver mælken en bred vifte af nuancer.
Hugin er en mellemlagret skorpefri ost, som er lavet på en Gouda og Herregårdsost kultur, som giver osten en god fedme og fine syrlige smagsnuancer.
Region: Sydjylland
Fremstillet af 100% ØKO komælk
Fremstilles på Jernved Lund mejeri for GRAND fromage
Kommentarer og forslag til opskriften