Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skær kartofler og rodfrugter i små stykker, og kom dem i gryden.
Lad det koge, indtil kartoflerne er møre.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær fisken i portionsstykker.
Hæld tomatsugoen i et ildfast fad (hvor både, mos, fisk og sovsen kan være), og krydr den med salt, 1 tsk. eddike og 1/2 tsk, sukker pr. person. Rør det rundt, og læg fisken i et nyt lag henover. Krydr fisken med salt.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og 1/2 tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en skål.
Pil salatbladene fra stokken, og hak dilden groft.
Vend salaten med dild og dressing lige før servering, og smag til med salt og peber.
Dræn væden fra grøntsagerne, og pisk dem til en grov mos med et piskeris.
Tilsæt æggeblommen, og krydr med salt og peber. Rør godt rundt, og spred det udover fisken.
Top fadet med revet ost. (alle former for gratineringsost kan bruges)
Bag mosen i ca. 20 min., indtil osten har fået lidt farve.
Servér retten med salaten til.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kundekommentarer ()