Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Pil stokkene af svampene, og hak dem groft. Hak også tomater og feta groft, riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og bland det hele godt sammen. Krydr med lidt balsamico, salt og peber.
Kom svampene i et ildfast fad med den runde side nedad. Kom det hakkede fyld i svampene, og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået farve, og svampene er møre.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge til aspargeserne. Skræl den nederste træede del af aspargeserne.
Når vandet simrer, koges aspargeserne i 3-4 min. og holdes derefter lune indtil servering.
Varm en pande op ved middel varme.
Steg pølsen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil den får godt med farve og er gennemstegt.
Servér pølserne med asparges, svampe og kartofler.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()