0
Slankepølser med dampede hvide asparges og fyldte portobello

Slankepølser med dampede hvide asparges og fyldte portobello

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

portobellosvampehvidløgtomaterKota-ost
1 min.
Bag svampe

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Pil stokkene af svampene, og hak dem groft. Hak også tomater og feta groft, riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og bland det hele godt sammen. Krydr med lidt balsamico, salt og peber.

Kom svampene i et ildfast fad med den runde side nedad. Kom det hakkede fyld i svampene, og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået farve, og svampene er møre.

bagekartofler
10 min.
Bag kartofler

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

hvide asparges
15 min.
Damp asparges

Sæt en gryde med saltet vand over at koge til aspargeserne. Skræl den nederste træede del af aspargeserne.

Når vandet simrer, koges aspargeserne i 3-4 min. og holdes derefter lune indtil servering.

pølse
20 min.
Steg pølser

Varm en pande op ved middel varme.

Steg pølsen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil den får godt med farve og er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Servér pølserne med asparges, svampe og kartofler.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,4 g
Kulhydrat:
48,2 g
heraf sukkerarter:
5,2 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
31 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?