0

Slethvarfilet med kapers, lime, dild og cremet græskarpurésauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Slethvar, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Sauce: Skræl græskarret, fjern indmaden og skær kødet i 1 cm tykke skiver. Vend dem med en smule olie, salt og peber og rist dem af i ovnen ved 200 grader i 15 min. Pil og hak imens 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg og sauter dem af i lidt olie. Kom de bagte græskar ved, hæld fonden på og lad det simre under låg i ca. 10 min. til græskarrene er helt møre. Kom det hele i en blender sammen med fløde, lidt salt og peber og kør det til en tyk, blød og cremet sauce – juster evt. med lidt mere fond, hvis nødvendigt. Kom saucen tilbage i gryden, lun den igennem og smag til.

Fisk: Pil 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg og snit dem begge i fine, tynde skiver. Smelt smørret i en lille kasserolle og rør saft af ½ lime, 3 spsk. olie og et nip salt i. Vend de skalotteløg, hvidløg og kapers i og stil til side. Krydr fiskefileterne på begge sider med lidt stødt spidskommen, salt og peber og læg dem fladt i et lavkantet smurt ildfast fad. Trim forårsløgene, flæk dem på langs og læg dem ovenpå. Fordel lime-løg-kaperssmørret henover og læg tynde skiver af den resterende ½ lime ovenpå. Bag fiskene midt i ovnen ved 200 grader (gerne varmluft med ovngrill) i 10-12 min. til fisken lige er mør.

Server straks fisken, drysset med masser af plukket dild og små ovnbagte kartofler samt en sprød grøn salat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?