0

Slethvarfilet med kapers, lime, dild og cremet græskarpurésauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Skræl græskarret, fjern indmaden og skær kødet i 1 cm tykke skiver. Vend dem med en smule olie, salt og peber og rist dem af i ovnen ved 200 grader i 15 min. Pil og hak imens 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg og sauter dem af i lidt olie. Kom de bagte græskar ved, hæld fonden på og lad det simre under låg i ca. 10 min. til græskarrene er helt møre. Kom det hele i en blender sammen med fløde, lidt salt og peber og kør det til en tyk, blød og cremet sauce – juster evt. med lidt mere fond, hvis nødvendigt. Kom saucen tilbage i gryden, lun den igennem og smag til.

Fisk: Pil 1 skalotteløg og 2 fed hvidløg og snit dem begge i fine, tynde skiver. Smelt smørret i en lille kasserolle og rør saft af ½ lime, 3 spsk. olie og et nip salt i. Vend de skalotteløg, hvidløg og kapers i og stil til side. Krydr fiskefileterne på begge sider med lidt stødt spidskommen, salt og peber og læg dem fladt i et lavkantet smurt ildfast fad. Trim forårsløgene, flæk dem på langs og læg dem ovenpå. Fordel lime-løg-kaperssmørret henover og læg tynde skiver af den resterende ½ lime ovenpå. Bag fiskene midt i ovnen ved 200 grader (gerne varmluft med ovngrill) i 10-12 min. til fisken lige er mør.

Server straks fisken, drysset med masser af plukket dild og små ovnbagte kartofler samt en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften