Skrub kartoflerne let og kom dem i en lille bradepande. Bland smør, 3 spsk. olie, rosmarin, salt og peber i en lille skål og hæld det over kartoflerne. Vend godt rundt og bag kartoflerne ved 200 grader i 20 min. til de er gyldne, men knap møre. Befri imens abrikoserne for sten, del dem i kvarte og vend dem forsigtigt med lidt olie, salt og peber. Læg abrikoserne ned til kartoflerne og bag yderligere ca. 10 min. til det hele er mørt. Server til især kød og fjekræ.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kommentarer og forslag til opskriften