0

Små butterdejspakker med spinat, champignoner, chili og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim forårsløgene, pil hvidløgene og snit begge dele i tynde skiver. Skyl spinaten grundigt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Rens champignonerne, skær dem i skiver og rist dem i lidt olie på panden til de begynder at tage lidt farve. Kom løg og hvidløg ved og sauter videre 1-2 min. Vend spinaten i og rist den med til væden er fordampet.

Kom det hele i en skål, vend pinjekerner og gerne basilikumblade i og lad det køle lidt af.

Rul imens butterdejspladen ud og del den i kvadrater på 10x10 cm. Rør mascarpone og chiliflager i spinatblandingen og smag til med salt og peber. Fordel blandingen på midten af butterdejsfirkanterne, pensl med lidt æg rundt i kanten og luk dem sammen diagonalt, så der dannes små trekanter. Tryk kanterne godt til og læg dem på en bageplade. Pensl overfladen med æg og bag pakkerne ved 175 grader i ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde. Server lune som velkomstsnack eller brug dem i madpakken.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.