0
Små kødboller med krydret blomkål, spinat og quinoa

Små kødboller med krydret blomkål, spinat og quinoa

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

quinoa
1 min.
Kog quinoa

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt rigeligt vand og salt. Kog quinoa i 10-12 min, og lad den dryppe af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra. Kom den kogte og drænede quinoa tilbage i gryden, sæt låg på, og hold den lun til senere.

spinatblomkålmynte
5 min.
Ordn det grønne

Skær blomkål ud i små buketter. Hak spinaten i mindre bidder. Pluk mynten ud i blade og hak dem med en kniv.

blomkål
15 min.
Steg blomkål

Sæt en stor pande over ved høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg blomkål til buketterne har taget godt med farve. Tilsæt krydderblandingen og lad den stege med et minut eller to. Krydr med lidt salt.

hakket grisekødmynte
20 min.
Lav kødboller

Kom kødet op i en skål sammen med et skud salt, friskkværnet sort peber og den hakkede mynte.

Form små kødboller og steg dem på panden fra før i en smule olie. De skal tage farve på alle sider og stege ca. 4-5 min i alt.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Vend de drænede quinoa sammen med spinat. Anret på en tallerken med blomkål og kødboller og slut af med en god klat yoghurt.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?