
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt rigeligt vand og salt. Kog quinoa i 10-12 min, og lad den dryppe af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra. Kom den kogte og drænede quinoa tilbage i gryden, sæt låg på, og hold den lun til senere.
Skær blomkål ud i små buketter. Hak spinaten i mindre bidder. Pluk mynten ud i blade og hak dem med en kniv.
Sæt en stor pande over ved høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg blomkål til buketterne har taget godt med farve. Tilsæt krydderblandingen og lad den stege med et minut eller to. Krydr med lidt salt.
Kom kødet op i en skål sammen med et skud salt, friskkværnet sort peber og den hakkede mynte.
Form små kødboller og steg dem på panden fra før i en smule olie. De skal tage farve på alle sider og stege ca. 4-5 min i alt.
Vend de drænede quinoa sammen med spinat. Anret på en tallerken med blomkål og kødboller og slut af med en god klat yoghurt.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften