0

Små majsmelsgaletter med nye løg, pærer og ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del smørret i små klumper og kom det i en foodprocessor sammen med mel, polentamel, sukker og 1 god tsk. salt. Sæt maskinen i gang og hak det det er ensartet grynet. Kom 3 spsk. vand ved og kør videre på pulsfunktionen til dejen kun lige har samlet sig – tilsæt 1-2 spsk. mere, hvis nødvendigt. Del dejen i 4 små kugler uden at ælte den, pak dem i hver deres stykke film og læg dem på køl mindst 30 min. Pil imens løgene, snit dem i tynde skiver og sauter dem 2 min. i lidt olie. Drys med lidt salt, læg låg på og lad dem sauter sagte i 10-15 min. Tag låget af, skru lidt op for varmen og sauter videre ca. 15 min. til de er mørkt gyldne og let karamelliseret. Rør eddiken i og lad løgene køle lidt ned. Rul hver dejkugle ud til en rund bund på ca. 15 cm i diameter og læg dem på bageplader. Fordel de karamelliserede løg på hver kugle og smør dem let ud på midten af –der skal være en fri kant 1½-2 cm hele vejen rundt. Snit pærerne i tynde skiver og fordel dem ovenpå. Top med osten og drys dernæst med timian, rosmarin, salt og peber. Fold den frie kant ind over og plissér dejen hele vejen rundt, så der dannes små pies med et åbent hul i midten. Pres plisseringerne godt sammen og pensl tærterne med sammenpisket æggeblomme og fløde. Lad dem hvile koldt i 20 min. og bag dem ved 190 grader i ca. 30 min. til dejen er gylden og osten smeltet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.