0

Små majsmelsgaletter med nye løg, pærer og ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del smørret i små klumper og kom det i en foodprocessor sammen med mel, polentamel, sukker og 1 god tsk. salt. Sæt maskinen i gang og hak det det er ensartet grynet. Kom 3 spsk. vand ved og kør videre på pulsfunktionen til dejen kun lige har samlet sig – tilsæt 1-2 spsk. mere, hvis nødvendigt. Del dejen i 4 små kugler uden at ælte den, pak dem i hver deres stykke film og læg dem på køl mindst 30 min. Pil imens løgene, snit dem i tynde skiver og sauter dem 2 min. i lidt olie. Drys med lidt salt, læg låg på og lad dem sauter sagte i 10-15 min. Tag låget af, skru lidt op for varmen og sauter videre ca. 15 min. til de er mørkt gyldne og let karamelliseret. Rør eddiken i og lad løgene køle lidt ned. Rul hver dejkugle ud til en rund bund på ca. 15 cm i diameter og læg dem på bageplader. Fordel de karamelliserede løg på hver kugle og smør dem let ud på midten af –der skal være en fri kant 1½-2 cm hele vejen rundt. Snit pærerne i tynde skiver og fordel dem ovenpå. Top med osten og drys dernæst med timian, rosmarin, salt og peber. Fold den frie kant ind over og plissér dejen hele vejen rundt, så der dannes små pies med et åbent hul i midten. Pres plisseringerne godt sammen og pensl tærterne med sammenpisket æggeblomme og fløde. Lad dem hvile koldt i 20 min. og bag dem ved 190 grader i ca. 30 min. til dejen er gylden og osten smeltet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?