0

Små tærter med asparges, rødløg, blommetomater og bacon (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Bræk den træede ende af aspargeserne – de kasseres – og giv toppene et hurtigt opkog i letsaltet vand. Køl dem ned under koldt vand og skær dem i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Rist baconen gylden, men lige knapt sprød, på en tør pande, tag dem af panden med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Skær de pillede rødløg i smalle både og rist dem hurtigt af i baconfedtet. Udstik dejen så de passer til 12 små linseforme – dejen må gerne stikke lidt op over kanten. Fordel løg, asparges og bacon i formene. Pisk æg, mælk, cremefraiche, lidt salt og peber sammen og fordel det i tærterne. Flæk tomaterne på langs og læg en halv tomat i overfladen på hver tærte – skærefladen opad! Sæt tærterne i ovnen ved 175 grader og bag dem 15-20 min. til de er faste og gyldne. Server fx som snacks, til natmad, i madpakken eller som en lille forret anrettet på salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?