0

Smørglaserede skorzonerrødder med citron og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl skorzonerrødderne under rindende vand, del dem på midten og læg dem i ét lag i en sauterpande. Skær ½ citron i skiver, læg dem ved og hæld hønsefonden over. Læg låg på panden, kog op og lad rødderne simre 20-30 min. til de lige er møre. Tag låget af, fjern citronskiverne, skru op for varmen og lad fonden koge helt ind om rødderne - der skal ikke være mere end ½-1 dl fond tilbage. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kom smør og forårsløg på panden, sauter videre 1-2 min. og ryst godt, så alle rødderne er dækket. Smag til med citronsaft, lidt salt og et godt kværn peber og server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften