0

Smørristede hvide asparges med æble og rucolapesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom rucola, pinjekerner, finthakket hvidløg, salt og peber i en blender og kør mens der hældes olivenolie på i en tynd stråle - konsistensen skal være tyk og cremet. Smag til med salt og peber. Skræl hver asparges fra lige under hovedet og hele vejen ned til roden med en kartoffelskræller, og bræk efterfølgende den træede ende af. Snit dem i 1 cm brede skiver med et meget skråt snit og skær æblerne i både. Rist aspargeserne gyldne og møre i smørret og krydr med salt og peber. Kom æblebådene ved efter 5 min. og sauter videre til de lige er blevet "klare" og møre. Anret æbler og asparges på et fladt fad og dryp med pestoen. Giv fx røget laks eller ørred til eller server som tilbehør til stegt fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften