0

Smørristede skorzonerrødder med klementinsaft, ristede mandelflager og sultanarosiner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl skorzonerrødderne, del dem en gang midt på og kom dem straks i letsaltet kogende vand for at undgå brunfarvning. Kog rødderne 3-4 min. til de er knapt møre, hæld vandet fra og lad dem dampe møre. Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande og køl dem af på køkkenrulle. Kom smørret på panden og lad det bruse af. Læg rødderne på og rist dem i smørret 3-4 min. til de lige begynder at tage farve. Kom rosiner, halvdelen af mandelflagerne og klemmentin saften ved, læg låg på og lad det dampe 3 min. Tag igen låget af, kog resterende væde ind om rødderne og smag til med salt og peber. Anret rødder mv. og drys med resten af mandelflagerne og evt. persille. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?