0

Smørristet spidskål med spidskålspesto og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim spidskålen og fjern de alleryderste grove blade - de skal bare kasseres.

Tag yderligere 3-4 af de yderste blade af og damp dem møre i letsaltet vand. Kom dem straks i iskoldt vand, så de ikke damper videre og bliver brune. Hak bladene groft og kom dem i en foodprocessor sammen med pinjekerner, grofthakket parmesan og hvidløg og 1 spsk. citronsaft. Sæt maskinen i gang og tilsæt olie i en stråle til konsistensen er ensartet, men stadig lidt grov. Smag pestoen til med salt, peber og citronsaft og stil den på køl indtil brug. Del resten af spidskålen i 4 kvarte og damp dem 3-4 min. i letsaltet vand til de lige knap er møre. Køl igen af i iskoldt vand og dryp godt af. Rist de kvarte kål let gyldne i smørret lige inden servering. Anret på et flot fad, dryp pestoen over og drys med fintsnittet forårsløgstop. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.