Trim spidskålen og fjern de alleryderste grove blade - de skal bare kasseres.
Tag yderligere 3-4 af de yderste blade af og damp dem møre i letsaltet vand. Kom dem straks i iskoldt vand, så de ikke damper videre og bliver brune. Hak bladene groft og kom dem i en foodprocessor sammen med pinjekerner, grofthakket parmesan og hvidløg og 1 spsk. citronsaft. Sæt maskinen i gang og tilsæt olie i en stråle til konsistensen er ensartet, men stadig lidt grov. Smag pestoen til med salt, peber og citronsaft og stil den på køl indtil brug. Del resten af spidskålen i 4 kvarte og damp dem 3-4 min. i letsaltet vand til de lige knap er møre. Køl igen af i iskoldt vand og dryp godt af. Rist de kvarte kål let gyldne i smørret lige inden servering. Anret på et flot fad, dryp pestoen over og drys med fintsnittet forårsløgstop. Server til fisk, kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften