Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skær kålen i grove stykker og kog den, indtil den er helt mør. Gem kogevandet og lad blomkålen dampe af i en sigte.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Hak porren i grove stykker og overfør til bagepladen med tomaterne og vend det med salt og 1/2 spsk. olie pr. person.
Bag grøntsagerne i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, tilsæt smørret og hvidløget. Steg videre i ca. 30 sek. imens der hældes det brusende smør henover fisken. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. Gem stegeskyen til blomkålspureen.
Kom blomkålen i en blender eller et højt glas (hvis man har en stavblender). Tilsæt creme frisken og og stegeskyen fra panden og blend til en pure. Tilsæt evt. kogevandet, indtil det får den rette tekstur.
Smag pureen til med salt og peber.
Dræn bønnerne for væde og overfør til en skål med de bagte grøntsager. Tilsæt revet citronskal og smag til med salt og peber.
Servér fisken med pureen og bønnesalaten.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften