Rødder: Sæt ½ l letsaltet vand over og koge i en mellem gryde. Skræl skorzonerrødderne og skær dem i lange stænger på ca. 15 cm. Kom dem straks i det spilkogende vand og damp dem netop møre under låg i ca. 10 min. afhængigt af tykkelse. Pisk imens 1 spsk. fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. honning, 2 spsk. olivenolie, lidt salt og peber sammen i et fladt fad og smag til.Hæld vandet fra rødderne, lad dem dampe tørre og læg dem straks i marinaden. Rul godt rundt, så de er fuldt dækket og lad dem trække 15 min. - vend gerne undervejs.
Sennepsssauce: Kom æggeblommer, sennep, 1 spsk. honning og 2 spsk. vand i en lille tykbundet gryde, pisk det godt sammen og varm det forsigtigt op ved middel varme under kontant piskning i 5-6 min. Tag gryden af varmen, vend cremefraichen i og smag til med salt og peber.
Salsa: Skær æblekødet i små tern, hak løget helt fint og snit den plukkede dild fint. Vend alle 3 dele sammen med sesamolie, 1 spsk. honning, sesamfrø, 1 spsk. citronsaft, 1 spsk. olivenolie, salt og peber og smag salsaen til.
Fisk: Dup fiskefileterne tørre og vend dem i hvedemel rørt med et godt nip salt og peber. Steg dem gyldne og møre på begge sider i smør.
Server retten med ovnbagte små kartofler og en sprød grøn salat til.
Kundekommentarer ()