0

Smørstegte nye gulerødder med persille-valnøddepesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya

Fremgangsmåde

Skyl persillen, slyng den tør og del bundtet løseligt i blade og stilke. Hak stilkene groft og kom dem i foodprocessoren sammen med hvidløg, parmesan og valnødder. Krydr med salt og peber og kør til det er hakket fint. Kom bladene ved og sæt maskinen i gang. Tilsæt olien lidt ad gangen til konsistensen er tyk og cremet. Skær toppen af gulerødderne, men bevar 2-3 cm af det grønne og skrub dem godt. Halver dem på langs, kog dem al dente i letsaltet vand og lad dem dampe tørre. Smelt smørret på en panden og lad det bruse af. Læg rødderne på og steg dem gyldne på alle sider. Læg gulerødderne over på et fladt fad, dryp smørret henover og top med pesto. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?