0

Smørstegte nye gulerødder med vilde nektariner og mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær toppen af gulerødderne, men lad 2-3 cm at det grønne sidde, skrub rødderne godt og halver dem på langs. Smelt smørret på en pande og rist gulerødderne netop møre deri - de skal bibeholde lidt bid. Halver imens nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i små tern. Snit forårsløget i tynde skiver (bruges rødløg, hakkes det fint) og vend begge dele sammen med citronsaft, 1 spsk. olie, lidt salt og peber. Rist mandlerne let gyldne på en tør pande, køl dem lidt af og hak dem groft. Pisk mayonnaise, eddike, honning, 3 spsk. olie, salt og peber sammen til en cremet dressing - tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for tyk. Anret gulerødderne på et flot fad, dryp dressingen over og top med nektarinsalsaen. Drys med mandlerne og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?