
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge, og skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre.
Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Flæk kålen i kvarte på langs, og overfør den til en gryde.
Tilsæt vand, så det lige dækker, kom låg på, og lad kålen dampe i ca. 5 min., til det er mørt.
Lad kålen dampe af i en sigte, og overfør den til et fad.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere, at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min.
Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, til sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset.
Varm sovsen op igen lige før servering, riv osten i, og smag til med salt og peber.
Obs. Hvis sovsen begynder at klumpe, kan man med fordel presse den gennem en sigte eller blende den med en stavblender.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg fisken i 10 g smør og 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 2-3 min. på hver side, til de har fået godt med farve.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Top kålen med revet citronskal og citronsaft, og smag den til med salt og peber.
Servér fisk med kartofler, dampet kål og krystalsauce.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften