Kød: Hak hvidløg og skrællet ingefær fint og bland det med soja, honning, 2 spsk. olie, sesamolie, chili og friskkværnet peber. Læg kødet i marinaden og lad det trække køligt i 30 min. Tag mørbraden op af marinaden, lad den dryppe let af og læg den på en bageplade. Sæt kødet i ovnen ved 200°C, 20-30 min. alt efter tykkelse til kødet lige føles fast ved et let tryk. Lad det hvile 10 min. og skær så mørbraden i tynde skiver.
Salat: Skyl spinaten godt, slyng den tør og bred den ud på et fladt fad. Rist baconen sprød på panden og læg det på fedtsugende papir. Skær de friske abrikoser i både og snit sukkerærterne i skrå skiver. Fordel dem ovenpå salaten sammen med baconen og drys med grofthakkede peanuts. Blend basilikumbladene sammen med 3 spsk. olie, lidt vand, salt og peber og dryp det over salaten lige inden servering.
Giv fx en kartoffelsalat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften