0

Sommerlige skinkeschnitzler med granatæblevinaigrette og krydderurtecouscous

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter

Fremgangsmåde

Vinaigrette: Halver granatæblerne horisontalt og bank kernerne fra hvert granatæble ud i hver sin skål med fx en tung grydeske. Knus kernerne i den ene skål så godt som muligt og sigt dem over i en ny skål. Pisk rødvinseddike og honning i og lad den hvile i 10 min. Hæld en tilsvarende mængde olie i - som der er granatæblesaft - og pisk til en jævn vinaigrette. Smag til med salt og peber og hæld den ene halvdel af vinaigretten i skålen med de resterende granatæblekerner - stil den til side på køkkenbordet. Den anden halvdel bruges til kødet.

Kød: Dup kødet tørt og mariner det i vinaigretten (den uden kerner) i mindst 20 min. - men meget gerne i en times tid. Tag kødet op af marinaden, dup det let med køkkenrulle og pensl kødet med olie. Krydr med salt og peber og grill schnitzlerne i 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelse) på en grillpande. Anret kødet på et flot fad og fordel den afkølede vinaigrette med kerner i henover.

Couscous: Kom couscoussen i en skål og hæld spilkogende hønsefond over til det dækker med +½ cm. Rør godt rundt, lad den trække i 5-10 min. og løsn den let med en gaffel - tilsæt evt. mere fond, hvis al væsken er optaget, og couscoussen stadig ikke er mør. Trim forårsløgene, snit dem tyndt og hak hvidløget helt fint. Soigner krydderurterne (fx persille, mynte, dild, purløg og basilikum), hak dem fint og vend dem sammen med forårsløg og hvidløg i den lune couscous sammen med et skvæt olie, salt og peber. Smag til med citronsaft og lad gerne salaten trække i 15-20 min.

Server sammen med ristede eller grillede grøntsager, en yoghurtdressing og tyrkisk pidebrød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?