Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Kog bønnerne i 5-7 min. og sigt vand fra.
Hak løgene og hvidløget fint og overfør til en gryde med 1 spsk. olie pr. person. Varm op ved middel varme og stege løgene i ca. 5 min., indtil de er gyldne.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Skru helt ned for varmen på løgene og hæld fløden i og bønnerne i.
Skær fisken i mundrette stykker og krydr med salt. Kom fisken og pastaen i gryden og vend det godt rundt. Sluk for varmen, kom låg på gryden og lad det hvile 5 min. før servering. Smag retten til med salt og peber.
Fordel pastaretten i skåle og top med citronsaft.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.
Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften